Fındıq lahmacun resepti: Kiçik ölçüdə böyük ləzzət
Digərləri 20 Dek 2025 08:43:00 89 0
Türkiyə mətbəxinin sevilən dadlarından biri olan fındıq lahmacun nazik xəmiri və bol ədviyyəli içliyi ilə seçilir. Kiçik ölçülü porsiyalarla təqdim edilən bu yemək həm süfrələr üçün rahat servis olunur, həm də klassik lahmacuna yüngül alternativ yaradır.
Bu xəbəri də oxu: Kamran Əsədovla bağlı qərar verildi
Son.az xəbər verir ki, hazırlanması praktik, təqdimatı isə olduqca rahat olan fındıq lahmacun iştaha açan qoxusu və balanslı dadı ilə süfrələrin sevimlisinə çevrilir.
Fındıq lahmacun üçün ərzaqlar:
Xəmiri üçün
3 stəkan un
1 çay qaşığı duz
1 stəkan ilıq su
İçlik üçün
300 q orta yağlı dana qiyməsi
1 orta ölçülü soğan
1 ədəd pomidor
1 ədəd yaşıl bibər
2 xörək qaşığı pomidor pastası
1 xörək qaşığı bibər pastası
Yarım dəstə cəfəri
2 xörək qaşığı zeytun yağı
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara istiot
1 çay qaşığı qırmızı istiot
1 çay qaşığı isot və ya qırmızı toz bibər
1 çay qaşığı zirə
Yarım çay stəkanı su
Hazırlanma qaydası
Un və duzu qarışdırın. İlıq suyu tədricən əlavə edərək yumşaq, ələ yapışmayan xəmir yoğurun. Üzərini örtüb 15-20 dəqiqə dincə qoyun.
Soğanı, pomidoru və yaşıl bibəri xırda-xırda doğrayın və ya rondodan keçirin. Cəfərini incə doğrayın. Bütün içlik ərzaqlarını geniş qabda yaxşıca qarışdırın. Qarışım sürtülə bilən konsistensiyada olmalıdır.
Xəmirdən qozdan bir az kiçik kündələr götürün və unlanmış səthdə çay nəlbəkisi ölçüsündə nazik dairələr açın. Hazırladığınız içliyi xəmirlərin üzərinə nazik qat şəklində yayın.
Əvvəlcədən 240-250°C-yə qədər qızdırılmış sobada kənarları yüngül qızarana qədər, təxminən 8-12 dəqiqə bişirin. İsti halda süfrəyə verin.
Servis tövsiyəsi
Fındıq lahmacunu bol göyərti (cəfəri, roka, kahı) və təzə limon dilimləri ilə təqdim etmək tövsiyə olunur. Yanında ayran, şalgam suyu və ya ev üsulu cacıq çox yaraşır. Lahmacunları üst-üstə yığmadan, tək qatla servis etmək məsləhətdir.
Faydalı məsləhətlər
İçliyi xəmirin üzərinə qalın sürtməyin, əks halda xəmir yumşaq qala bilər.
Xəmiri nə qədər nazik açsanız, fındıq lahmacun bir o qədər xırt-xırt olar.
Sobanı mütləq əvvəlcədən yüksək temperaturda qızdırın.
İçlik quru olarsa, az miqdarda su əlavə edib qarışdırın. Lalə Qüdrətova Son.az
Sosial mediada məzmun istehsalçısı olan İnza aclıq çəkmədən 23 kilo ar
Qırmızı çuğundur mürəbbəsi həm ənənəvidir, həm də az tanınır.
"Luna" qəbəli müğənni Aygün Sultəliyeva yaşadığı ağır h
İlin hər ayı üçün interyerdə, geyimdə, aksessuarlarda və manikürdə is
Yeni ildə hansı rənglərdə geyinmək xoşbəxtliyi, pulu və sevgini uzaqla�
Müğənni və model Müjgan Ayxan sənət yoluna necə başladığı ilə bağl
Eggnog yeni il və Milad dövründə ən çox hazırlanan klassik qış içkilə
Akademik Həsən Əliyev küçəsi - "Koroğlu" metrostansiyası avtom
Uzun müddətdir ağır xəstəlikdən əziyyət çəkən tanınmış meyxana us
ABŞ Prezidenti Donald Tramp sülhməramlı olmağı prioritet hesab edir.
Miss Turkey 2025 gözəllik yarışmasının qalibi olan Sıla Saraydemir taxd�
Moskva vilayətinin Leninski dairəsində yerləşən pansionatda 30 nəfər zə
Evdə qalan qatığı dəyərləndirmək üçün həm praktik, həm də zərif b
Son.az 20 dekabr 2025-ci il üçün günün ulduz falını təqdim edir:
Qaynanmış yumurtanı soymaq bir çox insan üçün səhər süfrəsində kiç
