Kartof fri şəkər yaradır Xəbərdarlıq
Digərləri 10 Ağu 2025 23:45:00 81 0
Qızarmış kartof 2-ci tip diabet riskini 20 faiz artırır - elmi araşdırma
Bu haberi de oku: Birdən yoxa çıxan gəmi limanda peyda oldu! Einstein təcrübəsi?
Son illərdə aparılan elmi tədqiqatlar qızarmış kartofun 2-ci tip diabet riskini artırdığına dair nəticələr ortaya qoyur.
Küçədə qısa geyinən qıza görə dava düşdü - VİDEO Aparıcı Vüsalə qəzaya düşdü - FOTO Bu bürclərin həyatı tezliklə kəskin dəyişəcək: tale sürpriz hazırlayırSon.az xəbər verir ki, ABŞ-nin Harvard Universitetində həyata keçirilən genişmiqyaslı araşdırma göstərir ki, gündəlik qızarmış kartof istehlakı 2-ci tip diabet xəstəliyinin inkişaf riskini təxminən 20 faiz yüksəldə bilər.
Alimlər bunun əsas səbəbi kimi qızarmış kartofun yüksək qlikemik indeksini və yağda qızardıldığı üçün doymuş yağlarla zəngin olmasını göstərirlər. Belə qidalar qan şəkərinin sürətlə qalxmasına, insulin müqavimətinin artmasına və nəticədə diabetin yaranmasına şərait yaradır.