Kartof qızardarkən duz nə vaxt əlavə olunmalıdır?
Digərləri 13 Dek 2025 00:25:00 84 0
Mütəxəssislərə görə, kartof qızardarkən duz kartoflar yağdan çıxan kimi, yəni hələ isti və üzəri yağlı ikən əlavə edilməlidir. Çiy kartofa və ya qızartma zamanı duz atmaq, kartofun suyunu buraxmasına və çıtırlığını itirməsinə səbəb olur. İsti səthə səpilən duz isə həm daha yaxşı yapışır, həm də dadın bərabər yayılmasını təmin edir.
Bu xəbəri də oxu: Ucarda canavarlar kəndə hücum etdi
Son.az xəbər verir ki, çiy kartofa əlavə olunan duz onun içindəki suyu çəkir. Bu səbəbdən kartof qızardıqda çıtır olmur, əksinə yumşaq və solğun qalır.
Yağın içində duz atmaq yağın sıçramasına səbəb olur ki, bu həm təhlükəlidir, həm də mətbəxin çirklənməsinə gətirib çıxarır. Bundan başqa, duz kartofun üzərinə bərabər yayılmır.
Reanimasiyadan çıxan aktyor ilk dəfə açıqlama verdi
Son.az 13 dekabr 2025-ci il üçün günün ulduz falını təqdim edir:
Rusiyanın Kamçatka diyarı ərazisində 5,8 bal gücündə zəlzələ qeydə a
Bakıda Azərbaycan xalqının Ümummilli Lideri Heydər Əliyevin xatirə gecə
Fikrət Əmirov adına Gəncə Dövlət Filarmoniyasında Ümummilli Lider Heyd�
Türkiydə məşhur müğənni Güllünün ölümü ilə bağlı aparılan istin
Gümüşün birja qiymətləri yeni tarixi maksimuma çatıb.
Kürdəmir rayonunun "Çöl yolu" adlanan ərazisində yol-nəqliyyat
"Hamiləyəm" deyib evləndiyi şəxsi aldadan qadın 6 gün sonra qı
Mütəxəssislər bildirirlər ki, soyuducuda şüşə banka saxlamaq göründü
"Azərbaycanda orta aylıq əməkhaqqındakı artım dinamikasını müşah
İstanbul Böyük şəhər Bələdiyyəsinə (İBB) qarşı aparılan korrupsiya
Qaradəniz və Aralıq dənizində ard-arda baş verən zəlzələlər bölgəd�
Polkovnik-leytenant Ramil Səfərovun hərbi rütbəsi artırılıb.
Dövlət Dəniz və Liman Agentliyinin (DDLA) Gəmi Hərəkətinin İdarəedilm�
