Bişmiş kələmə süd əlavə edin Aşpazlar belə edir
Digərləri 24 Dek 2025 06:06:00 100 0
Peşəkar aşpazların kələm bişirərkən tez-tez müraciət etdiyi bir üsul diqqət çəkib.
Bu xəbəri də oxu: Sumqayıtda TIR aşdı
Son.az xəbər verir ki, məlum olub ki, bişmiş kələmə süd əlavə edilməsinin həm dad, həm də sağlamlıq baxımından mühüm səbəbləri var.
Mütəxəssislərin sözlərinə görə, süd kələm bişərkən yaranan kəskin və ağır qoxunu neytrallaşdırır. Xüsusilə kükürdlü qoxunun azalmasında bu üsul effektiv hesab olunur. Eyni zamanda süd kələmin acımtıl dadını yumşaldaraq yeməyə daha balanslı və zərif ləzzət verir.
Aşpazlar bildirir ki, süd kələmin lifli quruluşunu yumşaldır və yeməyin teksturasını daha kremli edir. Bu isə xüsusilə şorba və püre növlərində yeməyin keyfiyyətini artırır. Bundan əlavə, süd bişmə zamanı yaranan turşuluğu tarazlayaraq mədəyə daha yüngül təsir göstərir.
Bir çox insan, xüsusilə soyuq havalarda və ya ev şəraitində belə ayaqlar
Ağ rəngli geyimlər estetik görünsə də ləkələndikdə dərhal nəzər
ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmalar�
Havaların soyuması ilə birlikdə qripə yoluxma hallarında ciddi artım mü�
Yaponiyanın dünyada ən uzunömürlü xalqlardan biri olması uzun illərdir m
Gənclər və İdman Nazirliyi ilin idman yekunları ilə bağlı qala mərasimi
Müğənni Təranə Qumral toy qiymətini açıqlayıb.
Ankara Esenboğa Hava Limanından havaya qalxan və göyərtəsində Liviyanın
Türkiyəli tanınmış aktyor, rejissor və dramaturq Nedret Denizhan dünyası
Son.az 24 dekabr 2025-ci il üçün günün ulduz falını təqdim edir:
Birinci vitse-prezident Mehriban Əliyeva rəsmi "Instagram" səhifəs
Tovuz rayonunda 10 yaşlı Nərmin Quliyevanı qətlə yetirməkdə təqsirlənd
Türkiyənin Konya vilayətinin Selcuklu rayonunda 3.5 maqnitudalı zəlzələ b
İspaniyanın şimalındakı Asturias bölgəsi son illərdə qeyri-adi kəşf
